Budai Liberális Klub
tiszta beszéd a közélet és a civil társadalom kérdéseiről

Hírlevelek

Cím

Libretto a Facebookon

Libretto a Facebookon

A Libretto hírei automatikusan és szinte azonnal megjelennek mindenki Facebook-oldalán, aki bejelölte, hogy tetszik neki a Budai Liberális Klub Facebook-oldala (azaz, „lájkolt” minket). Azok számára, akik nemcsak maguk szeretnék olvasni a híreket, hanem barátaiknak, ismerőseiknek is hírt adnának a Librettóról, egy további lehetőséget is kínálunk: a BLK Libretto nevű Facebook-alkalmazásunkat.

Amennyiben engedélyezzük Facebook-fiókunkban a BLK Libretto alkalmazást, hetente egyszer (tehát nem mindegy egyes hírről külön-külön, hanem a heti hírlevél megjelenésekor egyszer) automatikusan megjelenik egy híradás az üzenőfalunkon:

Ezt a híradást mindenki más is látni fogja, aki barátaink, ismerőseink közé tartozik, és akivel egyéb Facebook-tevékenységünket meg szoktuk osztani. Ha ők rákattintanak a hírre, az idevezeti őket az oldalunkra, hogy elolvashassák a legutóbbi, aktuális heti Librettót.

Az alkalmazás használatához elegendő az engedélyező linkre kattintani. Ha éppen be vagyunk jelentkezve a Facebookra, akkor azonnal, ha még nem, akkor a Facebookos azonosítónk és jelszavunk megadása után a következő oldal fogad bennünket:

  

A kért jogosultságok magyarázata (a zavaros angol-magyar feliratokért nem mi vagyunk a felelősek, hanem a Facebook hiányos magyarítása):

  • Hozzáférés az alapadatokhoz (Access my basic information): a felsorolt, amúgy publikus adatokból alkalmazásunk csak a felhasználói azonosítót tárolja el, hogy hetente el tudja küldeni a hírlevélről szóló értesítést a megadott felhasználó üzenőfalára.
  • Üzenetet küldhet a nevemben a Facebookra (Post to Facebook as me): éppen erre szolgál az alkalmazás, hogy hetente egyszer üzenetet küldhessen.
  • Bármikor elérhesse az adataimat (Access my data any time): ez teszi lehetővé, hogy a Librettóról szóló hír akkor is felkerüljön az üzenőfalra, ha éppen nem vagyunk bejelentkezve és nem ülünk a gép előtt – másképpen, ettől lesz automatikus a híradás.

További adatokat nem kérünk és nem tárolunk.

Amennyiben a fentieket elfogadjuk, az Engedélyezem gomb megnyomásával fel is vehetjük a BLK Libretto alkalmazást Facebook-fiókunkra. A művelet sikeres elvégzése után a jelenlegi oldalra kerülünk vissza (ha a fenti engedélykérő dialógus megjelenése nélkül azonnal a jelen oldalt kapjuk vissza, az azt jelenti, hogy az alkalmazás már szerepel a Facebook-fiókunkban).

Eltávolítás

Amennyiben bármilyen okból nem kívánjuk tovább igénybe venni a szolgáltatást, ezt a Facebook-fiókunkba belépve tehetjük meg. Menjünk be az alkalmazások beállításaiba, és a listában keressük meg a BLK Libretto nevét. A jobb oldalon levő X gombbal távolíthatjuk el az alkalmazást (szándékunkról a Facebook még megerősítést kér).

Köszönettel vesszük mindenki hozzájárulását, aki ezen a módon is segít növelni hírlevelünk és weboldalunk ismertségét.