2002 önkormányzati

Tizenkét éve annak, hogy létrejöttek az önkormányzatok, és kezünkbe vettük sorsunk irányítását. Ebből a tizenkét évből nyolc éven át én voltam a kerület polgármestere. Négy éve nem én vezetem az önkormányzatot, de a kerület iránti elkötelezettségem változatlan. Számomra továbbra is azok az igazán fontos ügyek, amelyek az itt élők mindennapjait határozzák meg. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen az a világ, amely körülvesz bennünket: gyerekeink iskolája, az út, amelyen naponta járunk, a park, ahol pihenni szeretnénk. Számomra azok a jó döntések, amelyek széles körű támogatást élveznek.

Tehetetlenség, tékozlás, tunyaság

„Tilt, tűr, támogat” — ki ne emlékezne az Aczél-korszak híres-hírhedt kultúrpolitikai hitvallására. A három t betűs szó minden belemagyarázásnál, ideológiai fejtegetésnél és pártkongresszusi záródokumentumnál pontosabban jellemezte a korszak politikai hozzáállását a civil társadalomhoz. Egyszerű és közérthető volt, s bár eredetileg a renitenskedő értelmiség megfékezésére szánták, a hétköznapi embereknek is eligazítást adott a mindennapi élet ügyes-bajos dolgaiban: elvtárs, türelmünk nem végtelen, és az ígéret földjének határai vannak.

A Fidesz vezette önkormányzat fölélte a kerület pénzügyi tartalékait

1998-ban az SZDSZ—MSZP vezette II. kerületi önkormányzatnak a budai kerületek között egyetlenként nem volt adóssága, sőt több százmilliós tartalékkal rendelkezett. 2002-re ez a tartalék eltűnt, az önkormányzat vagyona lecsökkent, és megjelent az eladósodás réme. Az elmúlt négy évben a Fidesz félmilliárd forintot költött el bizonytalan kimenetelű ingatlanspekulációkra.
Korodi Enikő vagyok, a 12. választókörzet — Budaliget, Pesthidegkút, Ófalu, Gercse, Máriaremete, Erzsébetliget — SZDSZ— MSZP közös jelöltje. Harmincöt éves vagyok, férjezett, egy nyolcéves ikerpár édesanyja. Szemüveg-nagykereskedelmi céget vezetek. Több mint tíz éve lakom a II. kerületben, és hat éve Pesthidegkúton. A városrészi önkormányzat munkájában négy éve veszek részt képviselőként.