Budai Liberális Klub
tiszta beszéd a közélet és a civil társadalom kérdéseiről

Hírlevelek

Megtekintett kifejezés

Kategória: nagyvilág

Budapestnagyvilág

Magyarhangya catch-up weekend

Hetedik születésnapját ünnepli a magyarhangya, ezért december 1. és 3. között a Zsilipben catch-up hétvégét szervez. 12 filmet vetítenek le, köztük premier előtt a JESÚS és a LUCKY című műveket. Hamarosan indul a forgalmazó VOD szolgáltatása is. » Tovább »

Nagypolitikanagyvilág

Terror jobbról – a magyar kapcsolat

Még össze sem számlálták a halottakat az oszlói robbantás színhelyén, illetve Utøya szigetén, sokan már az iszlám terrorizmus újabb sikerét vizionálták. A tragédiasorozat másnapján a Jane’s Intelligence Weekly, a neves hírszerzési elemzőközpont is egy olyan helyzetjelentéssel állt elő, mely ugyan négy lehetséges verziót ajánlott megfontolásra, ám közülük elsőként mégis az iszlám kapcsolatot valószínűsítette. Nem véletlenül persze. Ám mindaz, ami az elmúlt napokban Norvégiában lezajlott egy szélesebb eseménysor tartozéka, és ennek megértése nélkül a kortárs történelmi folyamatok lényege siklana el. » Tovább »

Nagypolitikanagyvilág

Orient expressz – Tom Lantos talpig díszmagyarban

Nem csodálkozom, hogy a zavarodottságon, amit a Lantos Intézet első rendezvénye utáni botrány okozott, inkább kínos hallgatással próbálta magát gyorsan túltenni mindenki. Mint ismeretes, a Demokrácia és emberi jogok című eseményre egy olyan egyiptomi politikus is meghívót kapott, aki a konferencia szünetében a Washington Times jelen lévő tudósítójának lazán gyermekmesének nevezte a holokausztot, Anna Frank naplóját hamisítványnak, ráadásul a 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadást megpróbálta az amerikaiak, úgy általában a CIA és a „katonai-ipari komplexum”, valamint az izraeli Moszad nyakába varrni. » Tovább »

Nagypolitikanagyvilág

Mi történik az arab világban?

Liberális klubunkban a közeljövőben rendezvényt tervezünk az arab világban zajló forradalmi eseményekről. A pontos időpontot még nem tudjuk, mert az a jelenleg a helyszínen, Tunéziában tartózkodó Eörsi Mátyás barátunk hazaérkezésétől függ. Addig is fogadják szeretettel a tőle kapott friss videófelvételeket. » Tovább »