2006 parlamenti

Bár Orbán Viktor már régebben kijelölte a követendő irányt („Agyagba döngöljük a kommunistákat!” — 1989), az egykori forrófejű ifjak csak négy éve, a hatalom elvesztésének lehetőségétől bepánikolva mutatták ki igazán a foguk sárgáját. 2002-ben új értelmezést kapott a kokárda, amit csak rendes magyar emberek hordanak, a polgári hétköznapok mindennapi szokásává vált a hazaárulózás és idegenszívűzés, sőt, Kövér László is az idő tájt lendítette át először a kötelét a pince gerendáján.
A különböző közvélemény-kutatások, felmérések szerint minden negyedik-ötödik magyar — vagyis a megkérdezettek 20-25 százaléka — liberális értékeket vall. A Szabad Demokraták Szövetsége európai parlamenti kampányának ezért az a célja, hogy megmutassa: minden fontos kérdésben létezik liberális megoldás, s ezt Magyarországon az SZDSZ képviseli. Az SZDSZ tárgyalna a szabad munkavállalásról
A főváros súlyának és szerepének jövőbeli alakulása nagymértékben függ a Közép-Magyarországi Régió közlekedési infrastruktúrájának fejlettségétől, attól, hogy Budapest milyen külső közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik, és mekkora vonzáskörzetben képes önmaga, illetve az ország számára a fejlődést ösztönző lehetőségeket megteremteni.
Megdörzsölöm a szememet: ébren vagyok-e, vagy álmodom, mert szinte hihetetlen, ami most történik velünk. Májustól az Európai Unió tagjai vagyunk. Egyenjogúvá váltunk a történelmi Európát alkotó nagy népekkel. Igaz, ezer éve oda tartoztunk, de sokszor évszázadokra kizártak minket belőle. A legnagyobb magyarok álma valósul meg ezekben a hónapokban, reményeinket megduplázta a sors, amely annyiszor sújtott bennünket, most meg végre mindent jóra fordít.
Mi, liberálisok jó ideje elkezdtük már európai parlamenti választási kampányunkat. Az SZDSZ komoly erőfeszítéseket tett, hogy elmondja, milyen véleménye van a legkülönbözőbb politikai kérdésekben — kezdve az adócsökkentéstől a városok támogatásáig. Kevesebb szó esett azonban eddig arról, miért is fontos ez a választás. Márpedig, ha azt akarjuk, hogy minél többen elmenjenek szavazni, világossá kell tennünk: a választásnak nagy tétje van. A június 13-i választásnak komoly európai, és komoly belpolitikai tétje van.

Itt az újabb tematizációs kísérlet

Érdekes időket élünk mostanában, még ki sem hevertük az előző tematizációs kísérletet, máris itt az újabb — mondta Kuncze Gábor vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján, annak kapcsán, hogy a Fidesz szombaton a költségvetés módosítására irányuló aláírásgyűjtési akció elindítását jelentette be. Az SZDSZ elnöke szerint a volt miniszterelnök javaslatai a radikális adóemelés programját jelentik, tartalmukat illetően pedig nem különböznek „egy jól felkészült, ám felszínes kommunista párti programtól”.

SZDSZ: az adócsökkentés ma a legfontosabb kérdés

Az SZDSZ szerint az adócsökkentés ma a legfontosabb politikai kérdés — közölte Kuncze Gábor a szabad demokraták országos tanácsának (OT) szombati ülését követő sajtótájékoztatón, Budapesten. Az SZDSZ elnöke fontosnak nevezte, hogy a többi párt által folytatott tematizálás helyett a közéletben érdemi kérdésekről, mint például az adócsökkentésről, vagy az ellátórendszerek reformjáról legyen szó.
A különböző közvélemény-kutatások, felmérések szerint minden negyedik-ötödik magyar — vagyis a megkérdezettek 20-25 százaléka — liberális értékeket vall. A Szabad Demokraták Szövetsége európai parlamenti kampányának ezért az a célja, hogy megmutassa: minden fontos kérdésben létezik liberális megoldás, s ezt Magyarországon az SZDSZ képviseli.