2010 önkormányzati

Hozzáállás kérdése

Az önkormányzati választáson a társadalmi szolidaritás és a modernizáció elkötelezettjei a Szabad Európa Társaság zászlaja alatt készülnek a megmérettetésre a II. kerületben. A Szabad Európa Társaság elsődleges célja az Európában már sikerrel kipróbált ötletek, megoldások és módszerek magyarországi hasznosítása. A SZET olyan kulturális miliőt, hangulatot igyekszik létrehozni, amelyben szabad teret kap a gondolatok sokszínűsége, és amely alkalmas arra, hogy sikeressé tegye Magyarországot. Jómagam is közéjük tartozom. Mérnök vagyok, rég megtanultam: ha valami új feladattal kerülök szembe, először utánanézek, mások ezt hogyan oldották meg. Nem az én feladatom feltalálni a spanyolviaszt. Nem szégyen másoktól átvenni a bevált megoldásokat. Használjuk fel Európát! ― hirdeti a SZET. Helyes, de ne csak a kipróbált megoldásokra gondoljunk! Mindennél fontosabb a hozzáállás, az attitűd, ahogy egymáshoz viszonyulunk. Nézzük, hogy csinálják ezt tőlünk nyugatabbra.

Köszönjük!

 

Tisztelt választópolgárok! Kedves támogatóink!

A 2010. évi önkormányzati választások rendben lezajlottak kerületünkben is. A Szabad Európa Társaság képviselőjelöltjei átlagosan 4,12%-os eredményt értek el, amely – sajnos – nem hozott számunkra képviselői mandátumot, de megerősítette abbéli meggyőződésünket, hogy helyesen tettük, amikor nem hagytuk cserben a liberális szavazókat az őszi önkormányzati választáson. Eredményünk világosan megmutatta, hogy a társadalmi szolidaritás és a modern európai gondolkodásmód olyan liberális értékek, amelyek iránt nem szűnt meg az igény a kerületben.

Köszönetet szeretnénk mondani minden választópolgárnak, aki elment szavazni, és külön köszönjük azokat a szavazatokat, amelyekkel a SZET liberális jelöltjeit tisztelték meg a választóink. Bár a képviselő-testületben nem lesz képviselőnk, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy fontos helyi ügyekben hallassuk a hangunkat. Továbbra is várjuk javaslataikat, ötleteiket, lehetőségeinkhez mérten következetesen képviselni fogjuk a ránk szavazók érdekeit. Munkánkat nyomon követhetik itt, a weboldalunkon.


Tisztelt választópolgárok, kedves barátaink és szavazóink!“; print „

A Szabad Európa Társaság színeiben indult jelöltjeink a következő eredményt érték el:

“; $data = array( array(„evk“ ⇒ „2.“, „url“ ⇒ „rolunk/kollar-gyorgy“, „name“ ⇒ „Kollár György“, „total“ ⇒ 2617, „fidesz“ ⇒ 1333, „mszp“ ⇒ 693, „lmp“ ⇒ 318, „jobbik“ ⇒ 158, „szet“ ⇒ 115), array(„evk“ ⇒ „5.“, „url“ ⇒ „rolunk/korodi-eniko“, „name“ ⇒ „Korodi Enikő“, „total“ ⇒ 2511, „fidesz“ ⇒ 1435, „mszp“ ⇒ 522, „lmp“ ⇒ 291, „jobbik“ ⇒ 198, „szet“ ⇒ 65), array(„evk“ ⇒ „6.“, „url“ ⇒ „rolunk/koncz-imre“, „name“ ⇒ „Koncz Imre“, „total“ ⇒ 2512, „fidesz“ ⇒ 1320, „mszp“ ⇒ 726, „lmp“ ⇒ 304, „szet“ ⇒ 162, „jobbik“ ⇒ 0), array(„evk“ ⇒ „7.“, „url“ ⇒ „rolunk/dr-zagyvai-peter“, „name“ ⇒ „dr. Zagyvai Péter“, „total“ ⇒ 3062, „fidesz“ ⇒ 1719, „mszp“ ⇒ 635, „lmp“ ⇒ 391, „jobbik“ ⇒ 156, „szet“ ⇒ 161), array(„evk“ ⇒ „8.“, „url“ ⇒ „rolunk/janovszki-zsolt“, „name“ ⇒ „Janovszki Zsolt“, „total“ ⇒ 2553, „fidesz“ ⇒ 1347, „mszp“ ⇒ 662, „lmp“ ⇒ 310, „jobbik“ ⇒ 156, „szet“ ⇒ 78), array(„evk“ ⇒ „9.“, „url“ ⇒ „rolunk/vagi-antal“, „name“ ⇒ „Vági Antal“, „total“ ⇒ 3123, „fidesz“ ⇒ 1955, „mszp“ ⇒ 633, „lmp“ ⇒ 288, „jobbik“ ⇒ 154, „szet“ ⇒ 93), ); $header = array(„Egyéni választókerület“, „Képviselőjelölt“, „Összes szavazat“, „Kapott szavazat“, „Szavazati arány“); $rows = array(); foreach ($data as $item) $rows[] = array($item[„evk“], l($item[„name“], $item[„url“]), $item[„total“], $item[„szet“], format_number($item[„szet“] / $item[„total“] * 100, 2) . „%“); print theme(„table“, $header, $rows); ?>

Találkozzanak jelöltjeinkkel!

Fény utcai piac
Vendégek

Tisztelt Választópolgárok, kedves Barátaink!

A Szabad Európa Társaság alapítói többségükben második kerületi lakosok. Fontos számukra, hogy az egyesület szellemisége szűkebb környezetünkben is teret kapjon. Mindehhez támogatókat leltünk a Budai Liberális Klub önkormányzati képviselői között, akiknek két évtizedes önkormányzati tapasztalatait szeretnénk hasznosítani. Amennyiben fontosnak tartják a gondolatok sokszínűségét és az Európában már sikerrel kipróbált technikák hasznosítását, akkor kérjük, szavazatukkal támogassák a jelöltjeinket!

Képviselőjelöltjeinkkel a Fény utcai piacon találkozhatnak október 2-án szombaton délelőtt, ahol politikai portékáikat kínálják, úgymint: toleranciát, tapasztalatot, kompromisszumkészséget, együttműködést.

Megjelent a Szabad Kikötő című újságunk legfrissebb száma is, weboldalunkról letölthető.

Várjuk az érdeklődőket!

Kétharmados parlamenti többségének birtokában a Fidesz―KDNP már a nyáron eldöntötte az őszi önkormányzati választások eredményét. Mindezt a választási törvény megváltoztatásával érte el. Az alapvető cél ― az önkormányzati testületek létszámának csökkentése ― dicséretes szándék, de a törvény egyéb részletei sokkal inkább az ellenzék kiszorítását és a kontroll nélküli hatalom megszerzését célozzák, mint a takarékosságot. A tízezer főnél nagyobb lélekszámú településeken, tehát ott, ahol a pártpolitikának egyáltalán jelentősége van, az új törvény teljesen aránytalanná torzítja a korábbi rendszert. Az új jogszabály szerint például a második kerületben 14 egyéni képviselő és a közvetlenül megválasztott polgármester mellett 6 listás képviselő szerezhet mandátumot. Ez azt jelenti, hogy egy 40–50% közötti választási eredménnyel a Fidesz―KDNP 15 mandátumot szerez, miközben az összességében 50–60% támogatottsággal rendelkező ellenzék hat képviselői helyen kénytelen megosztozni. Az új játékszabály szerint „a győztes mindent visz”, és tehetünk bármit, a Fidesz―KDNP így is, úgy is 70% feletti eredményt ér el. Ami különösen káros, hogy a kis pártok mellett a helyi civil szervezetek is végképp kiszorulnak a képviselő-testületekből.

A kopogtatócédulák leadása után íme a lista a Szabad Európa Társaság a Budai Liberális Klub által támogatott jelöltjeiről. Rájuk szavazhatunk Budapest II. kerületében a 2010. október 3-i önkormányzati választáson:
A Budai Liberális Klub maroknyi csapata elszánt abban, hogy nem hagyja cserben a liberális szavazókat az őszi önkormányzati választáson. A huszonnegyedik órában vagyunk, ezért arra kérünk, hogy minden lehetséges módon támogass bennünket. Segíthetsz az ajánlószelvényeddel, azzal hogy barátaid és ismerőseid figyelmét felhívod ránk, hogy levelünket és elérhetőségünket tovább adod, de ötleteket, tanácsokat és segítő kezeket is örömmel fogadunk.
Az őszi önkormányzati választáson a társadalmi szolidaritás és a modernizáció elkötelezettjei a Szabad Európa Társaság zászlaja alatt készülnek a megmérettetésre. A Szabad Európa Társaság elsődleges célja az Európában már sikerrel kipróbált ötletek, megoldások és módszerek magyarországi hasznosítása. A SZET olyan kulturális miliőt, hangulatot igyekszik létrehozni, amelyben szabad teret kap a gondolatok sokszínűsége, és amely alkalmas arra, hogy sikeressé tegye Magyarországot.