Budai Liberális Klub
tiszta beszéd a közélet és a civil társadalom kérdéseiről

Hírlevelek

Cím

Kedves Liberális Barátunk!

Kedves Liberális Barátunk!

A Budai Liberális Klub maroknyi csapata elszánt abban, hogy nem hagyja cserben a liberális szavazókat az őszi önkormányzati választáson. A huszonnegyedik órában vagyunk, ezért arra kérünk, hogy minden lehetséges módon támogass bennünket. Segíthetsz az ajánlószelvényeddel, azzal hogy barátaid és ismerőseid figyelmét felhívod ránk, hogy levelünket és elérhetőségünket tovább adod, de ötleteket, tanácsokat és segítő kezeket is örömmel fogadunk.

2009-ben még csak aggodalommal figyeltük a Szabad Demokraták Szövetségének önpusztító mélyrepülését és egyre gyorsuló leépülését, de 2010 nyarára világossá vált; a rendszerváltó szabadelvű párt visszavonhatatlanul széthullott. Ha nem teszünk valamit, akkor az őszi önkormányzati választást követően a liberalizmus elkötelezettjei végképp képviselet nélkül maradnak.

A II. kerületben a liberálisok tevékenyen vettek részt a rendszerváltás folyamatában, és 1990-től valamennyi országgyűlési és önkormányzati választás kampányában jelen voltak. Képviselőink 1990 óta töltenek be meghatározó szerepet a II. kerületi önkormányzat munkájában. Egykori szabad demokrataként és a Budai Liberális Klub szervezőjeként úgy gondoljuk, hogy ez a hagyomány nem szakadhat meg, és nem hagyhatjuk cserben a szabadság és a szolidaritás eszméje mellett elszántan kitartó választóinkat. Ugyanakkor hűek akarunk maradni azokhoz a liberális hagyományokhoz is, amelyeket az SZDSZ 1990. óta képviselt a II. kerületi önkormányzatban.

Az őszi önkormányzati választáson a Szabad Európa Társaság zászlaja alatt ismét versenybe szállunk. A Szabad Európa Társaság elsődleges célja az Európában már sikerrel kipróbált ötletek, megoldások és módszerek magyarországi hasznosítása. A társaság olyan kulturális miliőt, hangulatot igyekszik létrehozni, amelyben szabad teret kap a gondolatok sokszínűsége, és amely alkalmas arra, hogy sikeressé tegye Magyarországot. A SZET szellemisége nagyon közel áll hozzánk, ezért úgy döntöttünk, hogy a SZET színeiben veszünk részt az őszi önkormányzati versengésben.

Támogatásodat előre is köszönjük!

Hozzászólások

Garai Éva

Nem tudom, úgy általában mi motiválja az embereket a cselekvésre? Én általában minden csúsztatásra, igazságtalanságra, inkorrektségre, gazemberségre „ugrom”. Most is, amikor Orbán a Fidesszel a háta mögött az álszent diktátor szerepét játssza Schmitt Pállal a hóna alatt. Nem elég a már megszerzett hatalom? A csapból is ők akarnak folyni? Minden hatalmat a szovjeteknek? Nekem az úttörők és vak néni esete vicc jut az eszembe, amilyen megszállottsággal akarják átnevelni és a képükre formálni az országot. Amire persze jócskán ráférne egy kis modernizáció, de nem Fidesz-Jobbik módra. A legbornírtabb az egészben, hogy a Medián legfrissebb kutatása szerint (megjelent 2010.08.18-án) a többség elégedett a kormánnyal. Mivel elégedett a többség? A látszat intézkedésekkel, a kész átverés show-val, az álszent semmitmondással, a politikai ellenfelek „agyagba döngölésével”, a más véleményen lévők ledózerolásával? Vagy a kemény kezű rendcsinálás, az „hazaárulók” és „idegen szívűek” üldözése teszik ennyire a népnek? Nem tudom mit gondoljak. Én egyáltalán nem vagyok elégedett ezzel az egésszel, igaz, nem is szavaztam rá. Egyszerűen csak nem mentem el szavazni, mert nem volt kire. Maradék liberálisok, tessék politizálni, akár helyi szinten is, és megmutatni, hogy vannak másként gondolkodók is Magyarországon! Akkor ismét lesz tétje a szavazásnak...

Puma

Tisztelt Szervezők,

Az új önkormányzati törvény elfogadásával a Fidesz kevés lehetőséget hagyott az ellenzéknek. Kemény harc fog folyni minden mandátumért. Gondolkoztak már azon, hogy mit fognak kapni a kampányban az MSZP-től, az LMP-től és a Jobbiktól, hiszen az ő esélyeiket rontják? És hogy milyen szerepe lesz a képviselőiknek az önkormányzatban a többi ellenzéki képviselő társaságában? Érdemes ennyi energiát befektetni az egészbe?

Nem tudom, hogy sikerülni fog-e kísérlet, én szimpatizálok a próbálkozással. Ha adnának egy elektronikus elérhetőséget (e-mail), szívesen felvenném a kapcsolatot a szervezőkkel, de fentebb nem találtam ilyet.

Sok sikert,
Puma

Szerkesztőség

Kedves Puma,

kapcsolati adataink az Impresszum oldalon találhatók, az e-mail címünk egyébként info [kukac] blk [dot] hu.

Kassai István

Örömmel látom, hogy vannak még elszánt liberálisok Budapesten. Nehéz lesz betölteni azt az űrt, amit az SZDSZ hagyott maga után, remélem, Önöknek sikerülni fog legalább a II. kerületben helyt állniuk. Sok sikert kívánok és a magam eszközeivel támogatni fogom a kampányt!