Budai Liberális Klub
tiszta beszéd a közélet és a civil társadalom kérdéseiről

Hírlevelek

Cím

Elmerülni, kibekkelni, vagy szembeszállni?

Elmerülni, kibekkelni, vagy szembeszállni?

Dátum: 
2017. szeptember 25., 18:00
Helyszín: 
1027 Budapest, Margit körút 48., I. emelet
Vendégek: 
  • Bruck Gábor (Sawyer Miller Group) pszichológus
  • Schilling Árpád (Krétakör) rendező
Házigazda: 
  • Szentpéteri Nagy Richard politológus

Személyes döntések a sötétség idején

Kiálljunk a jogainkért, a szabadságunkért akkor is, ha kockázatos, vagy az okos ember inkább keveset beszél, és az egyéni érdekeit követi? Elfogadjuk a hatalommal való visszaélést, – úgysem tehetünk mást –, vagy tiltakozzunk a jogsértések ellen? Elfogadjuk a hatalom által kínált lehetőségeket, vagy a NER-rel semmilyen módon nem működünk együtt? Kompromisszum, kollaboráció, vagy konfrontáció?

A félelem és a tehetetlenség érzése mára a rendszer része lett. Ezért a kérdés a következő: vajon már minden elveszett, vagy maradt még esély arra, hogy bátrabbak legyünk? Hogy autonóm és civil módon vegyünk részt a közéletben?

Ezekre a kérdésekre is várjuk vendégeink válaszát. 

Schilling Árpádtól, aki társulatával együtt dekraláltan kiszállt a NER-ből, nem indulnak állami pályázatokon. Darabjaival élesen politizál, tüntetések szervezésében segédkezik, kemény állásfoglalásokat tesz. 

Bruck Gábortól, aki belülről ismeri a politika világát. Sokáig kampánytanácsadóként volt sikeres. Ma nem talál vállalható pártot, de a politikáról van véleménye, és azt mondja, amit gondol.

Sajtóvisszhang